Coop Szeged Zrt.

 

A COOP Szeged Kereskedelmi Regionális Zártkörű Részvénytársaságot 1999. november 30-án alapították tulajdonosai. A COOP Szeged Zrt. a korábban több mint 50 éve működő Dél-Tisza menti ÁFÉSZ tevékenységét vette át. Magyarországon, az 1980-as évek végén bekövetkezett rendszerváltást követő években a COOP Szeged Zrt., illetve elődje napjainkig közel 3 milliárd forintos fejlesztést és korszerűsítést hajtott végre, elsősorban a kiskereskedelmi üzlethálózatában, ezzel biztosítva, hogy a piacon versenyképesen tudjon működni.

Az országban működő COOP Gazdasági Csoporton belül előkelő helyet foglal el a vagyonát, a gazdasági súlyát, és a kiegyensúlyozott gazdálkodását tekintve. A gazdasági súlyának fenntartása érdekében az elmúlt néhány évben több társaságot is megvásárolt a COOP Szeged Zrt., és a továbbiakban is fontosnak tartja a bolthálózat, akár akvizícióval történő bővítését.

A COOP Szeged Zrt. kiskereskedelmi üzlethálózata az országosan működő COOP ÜZLETLÁNC egyik tagja. A franchise rendszert a CO-OP HUNGARY Zrt. kereskedelem-koordináló tevékenysége határozza meg. A Társaság áruellátását a kisebb beszállítók mellett nagyrészt az ALFÖLD PRO-COOP Zrt. végzi. A COOP Szeged Zrt. mind a CO-OP Hungary Zrt-nek, mind az ALFÖLD PRO-COOP Zrt-nek egyben tulajdonosa is. A Bács-Kiskun, Csongrád és Tolna megyei kiskereskedelmi üzlethálózatot ellátó ALFÖLD PRO-COOP Kereskedelmi és Szolgáltató Részvénytársaságnak a COOP Szeged Zrt. a második legnagyobb tulajdonosa. (6000 Kecskemét, Kurucz krt. 24., telefon: +36-76/501-361, telefax: +36-76/481-372, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. )

A Társaság az élelmiszer-napicikk kereskedelmen túl a Szeged Nagyáruházban papír-írószer és játék kiskereskedelemmel valamint vendéglátó tevékenységgel is foglalkozik. Működésében a szabad ingatlanok és üzletterek bérbeadásának is jelentős szerepe van. A Társaság felszámolási és végelszámolási tevékenységet is végez.

A Coop Szeged Zrt. mintegy 430 főt foglalkoztat Csongrád megyében. A vevőkiszolgálás színvonalának emelése érdekében nagy hangsúlyt fektet a dolgozók folyamatos képzésére. A munkatársak rendszeresen vesznek részt kommunikációs tréningeken, szakmai továbbképzéseken annak érdekében, hogy minél magasabb szintű kiszolgálással álljanak a vásárlók rendelkezésére. A továbbképzések lehetőséget biztosítanak a dolgozók karrierépítéséhez is. Az esélyegyenlőség jegyében a Társaság megváltozott munkaképességű dolgozókat is foglalkoztat.

A Coop Szeged Zrt. ösztöndíj alapításával a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi karán tanuló, kimagasló tanulmányi eredményt elérő, hátrányos helyzetű, fiatal közgazdász hallgatók képzési költségeihez is hozzájárul. Igény szerint lehetőséget biztosít a kötelező szakmai gyakorlat teljesítéséhez is.

A COOP Szeged Zrt. fennállása óta komoly hangsúlyt fektet a kereskedelmi szakmát választó tanulók gyakorlati képzésére is, mellyel fontos társadalmi szerepet vállal az utánpótlás-nevelésben. A magas színvonalú gyakorlati képzés alapvető feltétele, hogy a képzőhely technikai felszereltsége adott legyen, legyen olyan képzett szakember, aki rendelkezik az oktatáshoz szükséges szabad kapacitással, pedagógiai érzékkel, és az oktató személyére vonatkozó szabályozásokban meghatározott egyéb szakmai feltételekkel is. A Coop Szeged Zrt-nél ezek a személyi és tárgyi feltételek rendelkezésre állnak, és a Társaság kiemelt hangsúlyt fektet mindezek hosszú távú biztosítására.

A Társaság évek óta támogatja a környező települések önkormányzatai, illetve helyi szervezetei közreműködésével tartott rendezvényeket és a különböző közérdekű célokat szolgáló alapítványok munkáját is.

A környezetvédelem és a fenntartható fejlődés elkötelezettjeként a Társaság tudatosan figyel az energiatakarékos működésre, amellyel nem csak saját költségeit csökkentheti, de a jövő nemzedékei számára is élhetőbb környezetet biztosít. A Coop Szeged Zrt. a 2012. évben elnyerte az Energiatudatos vállalat címet, a 2013. évben pedig az FMCG Greennovációs Nagydíj Kiemelt fődíjával ismerték el a Társaság törekvéseit.

 

 

6721 Szeged, Szent István tér 16.
Telefon: +36-62/482-182
Fax: +36-62/425-947
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.